Flyskolen

Litt informasjon om utdanningen til privatflygersertifikatet:

LN-MTU
LN-MTU

Starten på din flygerutdanning begynner med teoriutdannelse. Den består av ett fjernundervisningskurs i regi av Luftfartsskolen,som kan hvis ønskelig kombineres med støtteundervisning hos oss i klubben. Vi pleier å kjøre i gang støtteundervisnings kvelder i vårt klubb lokale på Frya hver høst.

Teoridelen består av 9 forskjellige fag. Det trengs ingen spesielle forkunnskaper,men god motivasjon og litt leselyst skader ikke. Vi har flere i klubben som er mer enn villige til å hjelpe til under veis.

Du kan selv bestemme når du vil begynne den praktiske flygingen,du kan gjerne begynne fly med det samme du begynner med teoridelen,men vi anbefaler at du er kommet ett lite stykke på vei før du begynner slik at du har litt forståelse av hva som skjer når du er i lufta. Før du flyr første solo (alene) må du ha bestått teorieksamen,noe man vanligvis er klar for etter ca 20 timers flyging med instruktør.

 

 

En fullstendig utdannelse inklusiv legesjekk,teorikurs,nødvendige bøker og utstyr,gebyrer til luftfartstillsynet og praktisk flyging ligger på mellom 55000 og 65000 kr. Dette høres kanskje mye ut,men husk at utdanningen tar litt tid,ca 1 år så beløpet fordeles over mange måneder. Driver du litt aktivt en hvilken som helst annen hobby,som for eksempel alpint og sammenligner det,er det kanskje ikke så dyrt som det kan høres ut.

Hvis du drømmer om en karriere som trafikkflyger, er privatflygersertifikatet det første steget på veien videre.

Vinstra
Vinstra

Har du normal god helse,er over 15 år og tror dette er noe for deg,kan du begynne. Som 15 åring kan du påbegynne både teori og praktisk flyging. Som 16 åring med bestått eksamen kan du fly solo. Og som 17 åring kan du gå opp til eksamen og ta sertifikatet PPL-A (private pilot licence-airplane) og fly som ørnen over fjell og fjord. Her i gudbrandsdal flyklubb er du hjertelig velkommen som ny pilot,ung eller gammel. Er du usikker på om dette er noe for deg,ta kontakt med en av våre instruktører for å bestille deg en prøvetime,eller bare ta deg en tur for en liten flyprat. På en prøvetime får du selv sitte bak spakene og fly selv i vårt klubbfly. Med instruktøren ved din side guider han deg gjennom noen grunnleggende øvelser mens han svarer på de spørsmål du eventuelt måtte ha. En prøvetime vil koste ca 1500 kr

Geir Solheim Ole Anders Listad Lars Hallum
Skolesjef / Instruktør+47 900 50790 Instruktør+47 915 45 255 Instruktør+47 416 37 417

Operativt

Leie av flyplassen

Om du ønsker å leie flyplassen til arangement o.l er dette fullt mulig.

Vi har en leiepris på kroner 1000.- per påbegynte time, minimum 5 timer leie.

I tillegg må leietaker dekke eventuelle utgifter som måtte oppstå, det være seg slitasje eller ødelagt rullebane mm. Det må også være en fra flyklubben tilstede under arangementet.

Denne personen må kompenseres for event økonomisk tap ifbm å ta seg fri fra jobb etc. Dette må avtales med hver enkelt fra gang til gang.

Du kan kontakte flyplassansvarlig vedr leie.

 

Prior Permission to Land!

Før du lander på ENRI skal du innhente tilatelse (Prior permission to land) Dette gjøres ved å ringe flyplassansvarlig.

Ole Anders Listad +47 915 45 255 eller Tor Erik Amrud +47 958 62 252.

Innflygingskart og oppstillingsplan

Kart 1

innflygingskart_liten

Kart 2

innflygingskart_liten2

 

 

FAQ

Målet med denne siden er å svare på spørsmål du kan ha om flyving eller flyklubben i seg selv.

Prøvetimer eller gjestetur.


Q. Kan jeg kjøpe en flytur i gave?
A. Vi har ikke lov til å drive kommersiell virksomhet. Men vi har anledning til å gi introduksjonsturer eller lokale opplevelsesturer til selvkost. Enten det er en introduksjonstur eller en gavetur flys det i vårt klubbfly (Cessna 172), eller ett av de private etter spesiell avtale med piloten. Prisen for en time er 1500 og inkluderer instruktør eller pilot.


Q. Hva om været er dårlig den dagen vi har avtalt?
A. Ring alltid din kontaktperson før du drar hjemmefra for å spare deg for turen dersom det er dårlig vær. Uansett er det instruktøren eller piloten som tar avgjørelsen basert på en vurdering av flysikkerheten. Dersom turen ikke gjennomføres på grunn av været avtaler man bare en annen dag uten at det koster noe ekstra.


Q. Hvor mange kan være med å fly?
A. Det kan være tre passasjerer totalt. Men det vil være pilotens avgjørelse om den totale vekten er innenfor regelverket.


Q. Hvordan kan jeg bestille en prøvetime?
A. Den enkleste måten er å ta benytte vårt mailskjema for dette. Dette finner du i menyen.


Q. Er pilotene sikre å fly med?
A. Alle piloter som flyr i GFK har gyldige sertifikater og gjennomgår kvalitetssikrings-tester


Q. Er det noen medisinske begrensninger for å ta en prøvetime?
A. Dersom du har tenkt å begynne med skoling til PPL anbefaler vi at du starter med å ta en legesjekk hos en flylege. Men det er ingen begrensninger i forhold til selve prøvetimen.


Q. I hvilken alder kan jeg begynne med flyving?
A. den laveste alderen for å gå solo er 16 år. Men det er ingen øvre eller nedre begrensning for å ta skoletimer.


Vinstra
   Vinstra

Styret

Chr. Mikkel Dobloug

Chr. Mikkel Dobloug

Formann

Geir Solheim

Geir Solheim

Styremedlem

Tor Erik Amrud

Tor Erik Amrud

Styremedlem / Flyplassansvarlig

Tlf: 958 62 252

Jan Roger Nerud

Jan Roger Nerud

Styremedlem

Ole Anders Listad

Ole Anders Listad

Styremedlem / Flyplassansvarlig

Tlf: 915 45 255

Rune Sundt

Rune Sundt

Kasserer